Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Formule nad Brnem – 3.část

Formule nad Brnem – 3.část

Fotogalerie z výstavy monopostů F1 v Brně.

Poslední část naší fotogalerie z výstavy vozů formule 1 v Brně vyplní monoposty třetího tisíciletí. Na rozdíl od předchozích dílů zde nenajdeme žádný vítězný vůz, přesto je i zde co obdivovat.
 
 
Modrý Sauber C 20 z roku 2001, do jehož kokpitu usedal Nick Heidfeld, je ze všech tří vozů nejúspěšnější. Německý pilot s ním dokázal vybojovat třetí místo ve Velké ceně Brazílie. 12 bodů na konci sezóny znamenalo pro Heidfelda sedmé místo v pořadí jezdců. 
 
 

Dvěma exponáty se na výstavě může jako jediná pyšnit stáj Jordan. Vedle jejího vůbec prvního stroje s označením 191 je v Brně k vidění i jeho výrazně mladší následovník Jordan EJ 12, ve kterém před třemi lety po boku zkušenějšího kolegy Gaincarla Fisichelly debutoval Takuma Sato.
 
Japonský jezdec dokázal na domácí trati v Suzuce pátým místem vyrovnat nejlepší umístění vozu v sezóně 2002, kterých již dříve dosáhl Fisichella v Monaku, Kanadě a Rakousku.
 
 
 
 
Dvojici nejčerstvějších monopostů doplňuje Jaguar R3, v jehož kokpitu se v roce 2002 s formulí jedna loučil Eddie Irvine.
 
Jeho nejlepším výsledkem sezóny zůstalo čtvrté místo z prvního závodu v Austrálii, který poznamenala hromadná havárie na startu. Tu způsobil Ralf Schumacher, když zezadu najel do Rubense Barrichella, úvodní podnik sezony tak dokončilo pouze osm vozů.
 
 
 
 
Výstava vozů formule 1 bude v galerii Vaňkovka v centru Brna k vidění do neděle 19. června.