Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ekström vede šampionát Pure ETCR

Ekström vede šampionát Pure ETCR

Cupra zůstává nejúspěšnější značkou

Seriál Pure ETCR pokračoval druhým podnikem na okruhu MotorLand Aragón. Zúčastnilo se ho dvanáct závodníků, opět rozdělených do dvou šestičlenných skupin.

V superfinále A si vedl nejlépe Augusto Farfus s elektromobilem Hyundai. Jeho napínavý souboj s Mikelem Azconou na Cupře e-Racer vyústil zhruba v polovině jízdy v kolizi, po níž Španěl nuceně odstoupil.

Na Farfuse později útočil Stefano Coletti s alfou romeo. Na okamžik se dokonce dostal v předposledním kole do čela, manévr však neustál. Následně po smyku trefil Jordiho Geného a dočkal se diskvalifikace. „Bylo to pořádná bitva,“ nechal se slyšet Farfus. „Je to pro mě dobrý výsledek a ze svého premiérového triumfu v superfinále mám velkou radost.“ 

Hlavní protagonisté skupiny A (zleva): Jordi Gené, Rodrigo Baptista a Augusto Farfus. Foto: Pure ETCR.

Čestný titul King of the Weekend však připadl švédskému veteránovi Mattiasi Ekströmovi, nastupujícímu za maďarský Cupra X Zengö Motorsport. Nejenže triumfoval v superfinále B, ale současně nasbíral během předchozích startů nejvíce bodů ze všech.

Ve svém závěrečném vystoupení nedal nikomu šanci. Druhý Jean-Karl Vernay projel pod šachovnicí s více než dvousekundovou ztrátou. Spolufavorit Luca Filippi vstoupil do závodu kvůli uvolněnému konektoru se zpožděním a vidinou jistého posledního místa.

Nejúspěšnější značkou se ve Španělsku stala Cupra, její hlavní hvězda Ekström také vede průběžnou klasifikaci.

Výsledky:

Superfinále A: 1. Augusto Farfus (BR, Hyundai Motorsport N), 2. Rodrigo Baptista (BR. Romeo Ferraris – M1RA) +0,496, 3. Jordi Gené (E, Cupra X Zengö Motorsport) +2,789.

Superfinále B: 1. Mattias Ekström (S, Cupra X Zengö Motorsport), 2. Jean-Karl Vernay (F, Hyundai Motorsport N) +2,962, 3. Oliver Webb (GB, Romeo Ferraris – M1RA) +3,942.

Celkově: 1. Ekström 146, 2. Vernay 124, 3. Gené 109, 4. Baptista 106, 5. Azcona 104, 6. Farfus 93. Výrobci: 1. Cupra X Zengö Motorsport 274, 2. Hyundai Motorsport N 233, 3. Romeo Ferraris M1RA 213.

Zdroj: Pure ETCR, úvodní foto: Pure ETCR