Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Připravuje se Velká cena Cancúnu

Připravuje se Velká cena Cancúnu

Za projektem stojí Pérezův táta.

Antonio Pérez Garibay, otec Sergia Péreze, stojí v čele projektu další velké ceny F1 na území Mexika. Jet by se prý mělo ve městě Cancún.

Formule 1 se po dlouhé přestávce vrátila do Mexika v roce 2015 a podnik se okamžitě stal jedním z nejnavštěvovanějších v kalendáři. Plné tribuny každý rok fandily hlavně domácímu Pérezovi. Loni F1 kvůli pandemii americký světadíl vůbec nenavštívila a letos už Pérez závodí za špičkový tým Red Bull, v jehož voze vyhrál Velkou cenu Ázerbájdžánu. Hlad fanoušků vidět závod živě je tedy velký, krajina lidnatá, takže by se mohlo jednat o ziskový podnik.

"Mluvil jsem s lidmi z F1 o možnosti závodit v Cancúnu," řekl Antonio Pérez, který se v padoku VC Maďarska setkal s Jeanem Todtem i Stefanem Domenicalim. "Je to nový projekt, jsme nová skupina investorů a se staršími pokusy nemáme nic společného. Začínáme od píky."

Cancún leží na špičce Yucatanského poloostrova natočené k ostrovu Kuba a do hlavního města, kde se jede Velká cena Mexika, je to podle Google Maps 19 hodin a 30 minut jízdy autem, takže podniky by se vzájemně moc neobírali o návštěvníky. Na druhé straně, město Cancún nemá ani 0.9 milionu obyvatel. První závod by se mohl jet v roce 2024 a Antonio Pérez samozřejmě doufá, že do té doby bude z jeho syna mistr světa.

Dokáže Pérez vyprodat tribuny dvakrát ročně? Foto: Red Bull

Zdroj: Reforma, úvodní foto: Racing Point