Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton už nebude závodit dlouho

Hamilton už nebude závodit dlouho

S Russellem může pouze ztratit, míní Rosberg.

Lewis Hamilton v jednom z rozhovorů zmínil, že ve F1 už asi dlouho nezůstane.

"Už nebudu dlouho závodit. Nedokážu si to představit, ačkoli se to může změnit. Každý rok je jiný. Možná příští rok se zbavíme pandemie a opět to budu vidět trochu jinak. Právě teď miluji svou práci a myslím, že si stále zasloužím své místo," řekl sedminásobný šampion bojující o osmý titul.

Hamilton na začátku léta podepsal Mercedesu smlouvu na další dva roky. To jsou dva roky, během kterých se bude vedle něj učit jezdec tipovaný na budoucího šampiona, což znamená, že se na konci roku musí rozloučit s parťákem Valtterim Bottasem, na kterého si již hodně zvykl.

"Jsem hrdý na to, že jsem mohl pět let spolupracovat právě s Valtterim. Společně jsme už týmu čtyřikrát přivezli Pohár konstruktérů. Je to nejlepší týmový kolega, jakého jsem kdy měl," napsal Hamilton na svém instagramu.

Hamilton ale také musí akceptovat, že George Russell si už zasloužil postoupit do špičkového týmu.

"Pamatuji si na naše první setkání, kdy ještě pouze snil, že jednoho dne bude jezdit ve F1. Bylo to v době, kdy jsem já sám byl ještě docela čerstvě nadšený, že jsem se dokázal stát jezdcem F1. Umím si představit jeho nadšení. Pro všechny mladé je skvělým příkladem, že sny se mohou splnit, když se člověk skutečně snaží. Svou prací si místo v týmu zasloužil a já se těším na to, jak budu sledovat jeho další růst a spolupracovat s ním na dalších úspěších Mercedesu."

Russell má důvod k širokému úsměvu. Jde do špičkového týmu a nemusí hned porazit týmového kolegu. Foto: Mercedes

Hamiltonův bývalý týmový kolega, který ho v roce 2016 dokázal porazit v souboji o titul, si je naprosto jistý, že mít v týmu o 13 let mladšího týmového kolegu je pro šampiona špatnou zprávou.

"Russell nemá co ztratit, ale může získat všechno," řekl Nico Rosberg. "Bude závodit vedle nejlepšího z nejlepších. Nikdo nečeká, že ho zničí. Pokud ho zničí, sám se stane největší hvězdou. Lewis bude závodit vedle jezdce, který ještě ani nevyhrál závod. Nemá co získat, může pouze ztratit. Když vás začne porážet mnohem mladší jezdec, okamžitě jste ve velmi nepříjemné situaci."

Zdroj: Lewis Hamilton, Sky, Ziggy Sport, úvodní foto: McLaren