Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Proč už Cullenová není s Hamiltonem?

Proč už Cullenová není s Hamiltonem?

Něco přestalo fungovat.

Fyzioterapeuti a osobní trenéři nepatří k velkým celebritám F1, málo fanoušků si pamatuje jejich tváře nebo zná jména. Přitom trenér je nejbližším spolupracovníkem svého jezdce, tráví s ním více času než závodní inženýr. Jednu výraznou dvojici však dlouhá léta tvořily Lewis Hamilton a vzrůstem malá blondýnka Angela Cullenová. V Saúdské Arábii však byl Hamilton bez ní, protože spolupráce náhle skončila.

Sedm let stála po mém boku, pomáhala mi být nejlepší verzí sebe sama. Díky ní jsem lepším atletem i člověkem. Proto doufám, že jí spolu se mnou popřejete spoustu budoucích úspěchů, protože si jde splnit další sny. Děkuji za všechno, Ang!“, dal Hamilton vědět prostřednictvím sociálních médií.

Ve stejném duchu se rozloučila Cullenová. Psala o úžasných sedmi letech, o tom, jak bude nadále Hamiltonovi držet palce, a že tým Mercedes byl pro ni jako rodina. Pouze od Mercedesu se dozvídáme, že spolupráci pravděpodobně ukončil Hamilton.

Angela patřila do našeho gangu opravdu dlouho,“ řekl Toto Wolff. „Věci se mění, tým nemůžete zamrazit, protože lidé se mění a rozvíjejí. I my se rozvíjíme jako organizace, a když věci přestanou fungovat, je třeba být k sobě upřímní a nebát se udělat změnu. Angela navždy zůstane maskotem týmu. Pouze její hlas dokáže překřičet nastartovaný motor! Ale když se takto rozhodl (Hamilton), my ho podpoříme ve všem, v každém rozhodnutí.

Známá dvojice si za sedm let užila spoustu legrace. Foto: Press Service Lewis Hamilton

Sice to vypadá jako přátelský rozchod, ale Lewis to teď bude mít ještě těžší. Měl v ní skutečného přítele,“ řekl Hamiltonův bývalý týmový kolega, Nico Rosberg. „I během závodního víkendu jezdec tráví nejvíce času se svým trenérem. S kým jezdec třeba večeří? Má u sebe svého trenéra a možná někoho z rodiny. Teď bude všechno jiné.

Samozřejmě se spekuluje, zda ukončení spolupráce nepředznamenává ukončení Hamiltonovy kariéry, jelikož mu je 38 let a letos mu končí smlouva s Mercedesem, který opět nepostavil vůz, ve kterém by britský jezdec mohl pomýšlet na osmý mistrovský titul.

Zdroj: Motorsport, Sky, úvodní foto: Mercedes