Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Proč je Bottas nejlepším kolegou?

Proč je Bottas nejlepším kolegou?

S Hamiltonem jsou jako dva gentlemani.

Hamilton se v jednom z rozhovorů vrátil ke svému staršímu prohlášení, že Valtteri Bottas je nejlepším týmovým kolegou, jakého kdy měl. Samozřejmě tedy není rád, že odchází do jiného týmu.

"Jako zelenáč jsem se dostal do jednoho týmu s Alonsem," vzpomíná britský závodník na své začátky v týmu McLaren. "Byl jsem nadšený, talentovaný, ale neměl jsem ponětí, jak zvládat některé věci. Hned potom jsem se dostal do velmi odlišné situace s Kovalainenem a později s Jensonem (Buttonem) a Nikem (Rosbergem).

Od každého jsem se něco naučil a každý byl novou výzvou. Nemůžete týmového kolegu prostě ignorovat, protože se od něj můžete učit a on se může učit od vás. Chyby se stávají, ale já bych raději na minulosti nic neměnil, i kdybych měl tu možnost.

Nedávno jsem o svém současném kolegovi řekl, že je to můj nejlepší týmový kolega, ale mnozí nepochopili, proč jsem to řekl. Jsme v komplikovaném sportu, soutěžíme najednou ve dvou šampionátech, přičemž jeden je jezdecký a druhý konstruktérský. Takže musíme spolupracovat a Valtteri je prvním týmovým kolegou, se kterým skutečně komunikujeme.

Alespoň tedy já to tak cítím, že poprvé v týmu nic jeden před druhým neskrýváme a chceme mít dva nejrychlejší vozy v poli. S jiným jezdcem jsem to nezažil. Bylo to unikátní a pro člověka až fascinující období. Když zrovna nejsme na trati, chováme se k sobě jako gentlemani. Žádné podrazy."

Mír v týmu přispěl k zisku konstruktérských pohárů, ale i jezdeckých titulů. Foto: Mercedes

Zdroj: Sky Italia, úvodní foto: Mercedes