Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Příští sezona nebude Hamiltonovou poslední

Příští sezona nebude Hamiltonovou poslední

Začnou rozhovory o nové smlouvě.

Bylo mu sotva 30 a už mluvil o blížícím ukončení kariéry v motorsportu a naplnění života jinými zajímavými věcmi, což v různých fázích byla hudba, móda, herectví a boj za práva menšin. Teď je mu 37 a příští rok prý nebude jeho posledním ve F1. Už s F1 dokonale srostl, nebo mu ke štěstí chybí osmý titul mistra světa?

Po Monze jsme si spolu sedli a řekl mi, že má palivo ještě na dalších pět let,“ řekl Toto Wolff. „Po tolika letech už před sebou nic neskrýváme a já vím, že to bude Lewis, kdo první řekne něco jako: „Podívej, už nemůžu pokračovat, moje reflexy už nejsou to, co bývaly.“ Nebo: „Je tu nová generace a mě to tady už nebaví, nastal čas ukončit to.“ Nevím, na čem se dohodneme při podpisu nové smlouvy, kterou určitě podepíšeme, ale vím, že k sobě budeme upřímní.

Lewis Hamilton potvrdil, že se nechystá skončit, ačkoli se letos loučíme s jeho o dva roky mladším rivalem, Sebastianem Vettelem.

"Kdybychom zvítězili loni i letos, tak bych to rozhodně viděl jinak a držel se jiného kurzu," řekl jeden ze dvou sedminásobných šampionů. „Miluji výzvy, když je třeba makat abychom se dostali ven z bouře. Dalo mi to motivaci zůstat déle. Plus, po fyzické stránce se cítím stoprocentně fit. Nacházím nové způsoby, jak se udrží fyzicky v pohodě. Duševní zátěž je konstanta, vždycky tady byla, protože tak to prostě ve sportu chodí. Myslím, že si stále zasloužím své místo ve F1 a že tady ještě mám na čem pracovat.

V zimě se spekulovalo o okamžitém konci jeho kariéry, ale prohra v něm ve skutečnosti vykřesala nový oheň. Foto: Press service Lewis Hamilton

Zdroj: RACER, Channel 4, úvodní foto: Mercedes