Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton nechce odejít, chce titul

Hamilton nechce odejít, chce titul

V nádrži má ještě dost paliva.

Po oznámení o blížícím se konci kariéry Sebastiana Vettela novináře napadlo zeptat se Lewise Hamiltona, zda nechce zavěsit závodní přilbu na hřebík spolu se svým dlouholetým souputníkem. Vettelovi je 35 let a první velkou cenu odjel v roce 2007, Hamiltonovi je 37 a do F1 se také dostal v roce 2007, byť o pár závodů dříve než Vettel. Hamilton má však stále ještě před očima poslední nezdolanou metu. Pokud získá ještě jeden titul mistra světa, bude jich mít už osm, jako žádný jiný závodník v celé historii Mistrovství světa F1.

Připomnělo mi to, že jsem už ve fázi kariéry, kdy soupeři, se kterými jsem začínal ve stejnou dobu a se kterými jsme se tolik let potkávali na trati, už končí své kariéry. Určitě tu už ani Fernando nebude dlouho a bez něj bych byl teď, pokud se nemýlím, nejstarším jezdcem v poli,“ řekl britský závodník, jenž je opravdu druhý nejstarší po Alonsovi, kterému je 41, avšak ten si už alespoň dopřál přestávku v letech 2019 a 2020.

Já stále nejvíc ze všeho myslím na to, jak zlepšit náš vůz a jak to udělat, aby náš tým opět začal vítězit. A jak získat další titul! Pokud bych skončil teď, zůstalo by mi v nádrži nevyužité palivo. Odejdu, až když se začnu cítit vyhořelý. Ale nemyslím si, že to bude brzy.

Hamilton si to pořád užívá, přestože jeho stroj na vítězství se teď zasekl. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes