Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly opět porazil druhou ligu

Gasly opět porazil druhou ligu

Koho to ještě překvapuje?

Pierre Gasly si výbornou formu z Mexika přivezl i do Brazílie, kde je po páteční kvalifikaci opět nejlepším z druhé ligy.

Dnes můžeme být velmi spokojeni. První trénink nebyl podle plánu a ani v kvalifikaci nešlo všechno docela hladce. Ale při každém výjezdu na trať z boxů jsem našel malý kousek nové rychlosti. Hodně jsem si hrál se všemi nastaveními, ke kterým se lze dostat skrze volant a každý pokus byl potom o trochu lepší než předchozí,“ řekl Francouz. „Nejlepší kolo přišlo v rozhodující chvíli a řekl bych, že to poslední kolo ve Q3 bylo opravdu skvělé. Ale samozřejmě, byl to pouze pátek.

Gasly tak opět porazil všechny čtyři jezdce velkých týmů Ferrari a McLaren soustředěných na těsný boj o třetí místo Poháru konstruktérů.

Osmé a deváté místo, to není kdovíco, ale dopoledne bylo tak špatné, že i s tímto výsledkem musíme být spokojeni,“ řekl Daniel Ricciardo. „Oba naše vozy se dostaly do Q3. Ano, v poslední části kvalifikace jsme skončili téměř úplně poslední, jenže časová ztráta není vůbec tak velká, jak jsme se obávali.

Charles Leclerc porazil konkurenty z McLarenu o pouhé stotinky sekundy. Carlos Sainz byl o desetinu vteřiny rychlejší.

Nechápu, proč se v médiích vždy mluví o překvapení, když nás porazí AlphaTauri,“ diví se Sainz. „Pro nás je normální, že nám simulace před závodním víkendem oznámí, že AlphaTauri bude o půl desetiny rychlejší než my. Pokud Pierre dokáže dát dohromady pár dobrých kol, což většinou dokáže, tak není nikdy snadné porazit je.

Sainz byl z jezdců Ferrari a McLarenu nejrychlejší, ale Gasly byl ještě rychlejší. Foto: Ferrari

Zdroj: f1i, Sky, úvodní foto: AlphaTauri