Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly je jako na houpačce – teď nahoře!

Gasly je jako na houpačce – teď nahoře!

Nejlepší den v životě

Francouz Pierre Gasly po závodě zářil štěstím. Letošní sezonu si užívá jako na houpačce. Chvíli je nahoře a chvíli zase dole. V Brazílii se dostal na samý vrchol svého dosavadního snažení ve formuli 1.

Když pro tento ročník podepsal smlouvu se špičkovou stájí Red Bull, svět mu ležel u nohou. Ve třiadvaceti patřil k benjamínkům F1 a angažmá v předním týmu ho mělo vystřelit vzhůru. Z dvanácti závodů však vytěžil pouhých 63 bodů a jedno čtvrté místo. Po VC Maďarska dostal padáka.

Naštěstí nemusel opustit F1. Pouze se vrátil tam, odkud přišel – mezi malé býčky do Toro Rosso. Najednou byl na trati vidět víc než dřív. V každém druhém závodě bodoval a tým zásoboval dvojnásobnou porcí bodů než kolega Daniil Kvjat.

Ve VC Brazílie dosáhl nejlepšího postavení na startu od návratu do Toro Rosso, i když k tomu přispěla penalizace Charlese Leclerka. Také v závodě měl štěstí. Obě ferrari se vzájemně vyřadila, Lewis Hamilton odstřelil Alexandera Albona a sám se při kolizi zdržel. Pierre Gasly se zčista jasna ocitl na druhém místě a to s vypětím sil udržel.

Pierre Gasly na trati VC Brazílie v Interlagosu

Poprvé v kariéře vystoupil na pódium a dosáhl životního výsledku.

To je prostě neuvěřitelné! Moje první pódium ve formuli 1,“ zářil štěstím v cíli. „ Každý závod jsem na sobě tvrdě pracoval. Vždy jsem si myslel, že kdybych byl na správném místě ve správný čas, něco přijde. A dnes se to stalo. Je to prostě úžasné – mám tolik emocí!

Potom se Pierre Gasly rozvyprávěl o tom, jak je tým jeho italskou rodinou, jak miluje jeho ducha a vášeň.

Dnešek je nejlepším dárkem, jaký jsem týmu mohl dát, abych mu poděkoval za obrovské a trvalé úsilí. Hodně sníte o svém prvním pódiu, ale když se to stane, všechny emoce jsou prostě nepředvídatelné. Je to právě teď nejlepší den mého života. Chci poděkovat všem, kteří mě podporovali od začátku mé kariéry a dostali mě tam, kde jsem dnes,“ uvedl.