Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Souboj týmových kolegů – Kvjat versus Gasly

Souboj týmových kolegů – Kvjat versus Gasly

Rus nezúročil své zkušenosti, Francouz se chytil hned

Před třemi lety byl Daniil Kvjat degradován z Red Bullu do Toro Rosso. Loni se totéž stalo Pierru Gaslymu a v Toro Rosso na něj čekal právě Kvjat. Oba doufají, že Alexanderu Albonovi se v Red Bullu nebude moc dařit a jeden z nich dostane v roce 2021 druhou šanci. Ale který z nich je na tom po půlce společné sezony lépe?

Kvjat a Gasly byli týmovými kolegy od VC Belgie po VC Abú Zabí, tedy devět závodů. Do šesti z nich Gasly odstartoval před Kvjatem, ruský závodník byl rychlejší pouze ve dvou kvalifikacích (v Rusku Kvjat v sobotu nezajel měřené kolo kvůli poruše pohonné jednotky, proto se to nepočítá). Přestože Francouz si zvykal na vůz, se kterým jeho kolega jezdil už přes půl roku, byl v kvalifikaci v průměru o dvě desetiny sekundy rychlejší.

Dobrá kvalifikace byla základem i pro Gaslyho druhé místo ve VC Brazílie, ke kterému mu samozřejmě pomohla i kolize Lewise Hamiltona s Alexanderem Albonem v samém závěru závodu. Naopak měl smůlu, že do něj v prvním kole posledního závodu naboural Lance Stroll. Kvjata potrápila technika v domácí velké ceně a rozhodně mu nepomohly ani dva incidenty ve dvou závodech po sobě, v Mexiku a v USA. V obou byl uznán vinným a oba ho stály body.

Nedělní výsledky by ale nakonec byly vcelku vyrovnané, nebýt bodů za Gaslyho pódiové umístění. Je třeba zmínit, že na stupních vítězů letos stál i Kvjat v Německu, ale to bylo ještě před Gaslyho návratem do Toro Rosso.

  Daniil Kvjat
Pierre Gasly
lepší umístění v kvalifikaci 2 6
kola před týmovým kolegou 210 276
lepší umístění v cíli závodu 4 4
body 10 32