Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hartley si za brzké vypadnutí může sám

Hartley si za brzké vypadnutí může sám

Toro Rosso: Svému vozu věříme

Toro Rosso věří, že s nejnovější verzí pohonných jednotek Honda je jeho vůz dost dobrý na to, aby se v São Paulu ucházel o body, ačkoli okolnosti mu moc nepřejí. Zklamáním bylo vypadnutí Brendona Hartleye hned v první části kvalifikace, za což si jezdec může sám.

"Dnes mi k postupu do Q2 chyběly dvě setiny sekundy, což mě velmi mrzí. V mém rozhodujícím kole jsem v osmé zatáčce tvrdě zablokoval přední kolo. Vznikla na něm ploška, ​​která mě stála tak jeden a půl desetiny, což je ztracený čas, s nímž bych byl v Q2," lituje Hartley (17. místo), kterému pomůže alespoň penalizace Estebana Ocona. "Rozestupy byly malé a my jsme to téměř dokázali. Bude to těžký závod, ale z vozu mám docela dobrý pocit a stát se může cokoliv, hlavně když podle předpovědi má být proměnlivé počasí."

Pierre Gasly to dotáhl až do Q3, kde ale skončil poslední, což by ze strategického hlediska nebylo dobré, kdyby…

"Z kvalifikace mám radost, dostat se do Q3 je velký úspěch. Se svým výkonem mohu být spokojený a devátá pozice je pro nás dobrým místem pro start do závodu," řekl Gasly (10. místo), jenž se díky penalizaci Daniela Ricciarda posouvá o jednu pozici výše a na lepší stranu trati.

"Celá kvalifikace byla velmi napínavá a vzrušující. V Q1 sílil déšť, ale my jsme neudělali chybu a dostali jsme se do Q2 i do Q3. Za takového počasí nikdy nevíte, co vás na trati čeká, jakou přilnavost budete mít v zatáčkách, kolik vody bude na trati, ale řekl bych, že jsme to zvládli velmi dobře."

Vůz na to má, ale chtělo by to i špetku štěstí