Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly při návratu porazil Kvjata

Gasly při návratu porazil Kvjata

Oba ale skončili již v první části kvalifikace

Stáj Toro Rosso zažívá během Velké ceny Belgie návrat ztraceného syna. Po nevydařené první polovině sezony v barvách Red Bullu byl totiž poslán zpět do juniorky Pierre Gasly. Francouz nahradil Alexandera Albona, který se naopak dočkal povýšení do áčka.

Hned během své první kvalifikace se Gaslymu podařilo porazit týmového kolegu Daniila Kvjata, kterého kdysi stihl podobný osud. Pro oba však účinkování v kvalifikaci skončilo již po první části, neboť rodák z Rouenu zajel 16. čas a Rus obsadil 18. příčku. 

Gasly ztroskotal už v úvodní části kvalifikace

S novým vozem a starším motorem je to po celý víkend docela náročné. V autě se ale cítím kolo od kola lépe. Samozřejmě bych se rád dostal do druhé části, ale uvidíme, čeho budeme schopní za týden s novou pohonnou jednotkou. Nemyslím si, že se nám podařilo z vozu dostat maximum. Ovšem vzhledem k tomu, že máme v porovnání s Danym (Kvjatem) k dispozici starší motor, myslím si, že, že jsme odvedli slušnou práci,“ uvedl šestý muž průběžného pořadí.

Bývalý šampion GP2 nicméně bude na startovním roštu nakonec stát o dvě místa výše. Posune se kvůli penalizacím Lanceho Strolla a svého nástupce Albona za použití nových pohonných jednotek.