Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Gaslyho zdržela Hartleyova chyba

Gaslyho zdržela Hartleyova chyba

Toro Rosso: Na hranici možností

Oba jezdci Toro Rosso dnes doplatili na chybu jednoho z nich. Brendon Hartley (12. místo) v Q2 na konci hlavní rovinky zablokoval zadní kola, čímž ztratil drahocenné desetiny sekundy, ale zároveň zdržel i za ním jedoucího Pierra Gaslyho (11. místo). Na druhé straně, postupová desátá pozice jim unikla s takovým časovým odstupem, že ani bezchybná jízda by jim asi nezaručila místo v Q3.

"Po druhém a třetím tréninku jsme věděli, že to dnes bude náročné. Řekl bych, že jako tým jsme využili celý potenciál vozu a po kvalifikaci mám dobrý pocit," řekl Hartley. "Získat místo v Q3 bylo dnes asi příliš vysokým cílem. Škoda, že déšť nepřišel dříve, dosud se nám za proměnlivých podmínek vždycky dařilo."

Gasly se dívá dopředu, zítra by se možná mohl dostat před jezdce Racing Pointu a Haasu.

"Jedenácté místo je velmi dobrým výsledkem. Očekávali jsme horší, jelikož Spa je trať, která by našemu vozu neměla vyhovovat. Nakonec jsme ale byli hned za první desítkou, takže s tímto výsledkem jsem spokojený," řekl mladý Francouz, který už má jisté místo v Red Bullu.

"Myslím, že na Haas jsme ztratili nějakých pět desetin, takže postup do Q3 byl nejspíš nad naše síly. Už se těším, že zítra budu opět závodit. Jsme na tom velmi dobře s degradací pneumatik, což beru jako velké pozitivum. Vozy před námi jsou opravdu rychlé, takže se budou těžko předjíždět, ale po dobrém startu se o to můžeme pokusit," dodal.

Rovinky a rychlé zatáčky neměly vozu Toro Rosso - Honda vyhovovat, ale kvalifikace dopadla vcelku dobře