Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nissany zůstane s DAMS

Nissany zůstane s DAMS

Ve F2 odjede už čtvrtou sezonu

Ani v sezoně 2022 nebude ve formuli 2 chybět Roy Nissany. Izraelec a francouzská stáj DAMS totiž krátce po skončení letošního ročníku oznámili pokračování spolupráce.

"Jsem opravdu šťastný, že budu pokračovat s DAMS. Stala se z nás rodina a díky tomu se u nich cítím jistě a pohodlně. Jsem si jistý, že navážeme na náš úžasný pokrok, kterého jsme letos dosáhli, a že se budeme neustále posouvat dopředu. Hodně se soustředím na to, abychom se během sezony s týmem i nadále rozvíjeli a dosáhli na nějaké slušné výsledky," oznámil Nissany.

Rok 2022 bude pro Nissanyho, který je současně rezervním jezdcem Williamsu, už čtvrtým na scéně F2. Svou premiéru v sérii si odbyl v roce 2018 s Camposem. V roce 2019 sice kvůli zranění nezávodil, v sezoně 2020 se ale vrátil jako pilot Tridentu. K DAMS se přesunul pro letošní ročník. Právě sezona 2021 byla ve F2 dosud jeho nejvydařenější. Se šestnácti body skončil na 16. příčce a jednou se podíval i na stupně vítězů. První sprint v Monte Carlu dokončil jako třetí.

 Roye Nissanyho čeká příští rok druhá sezona v barvách DAMS. Foto: DAMS



Druhého pilota pro sezonu 2022 zatím DAMS neoznámil. Při posezonních testech v Abú Zabí, které se konají od 16. do 18. prosince, se ale kromě Nissanyho představí v barvách stáje také Ajumu Iwasa. Japonec, který je juniorem Red Bullu, letos závodil ve FIA F3 za stáj Hitech. Celkově skončil dvanáctý a při prvním závodě na Hungaroringu dokonce vyhrál.

Letos byl Nissanyho týmovým kolegou u DAMS Marcus Armstrong. Pro novozélandského chráněnce Ferrari šlo o druhý rok v šampionátu. Přinesl mu mimo jiné i premiérové vítězství, které získal při úvodním sprintu v Džiddě. Celkově skončil třináctý. Jestli ale i příští rok zůstane u DAMS a vůbec ve F2, zatím nelze potvrdit. Během roku totiž uvedl, že by se nebránil přestupu do IndyCar.

Zdroj: Formula Scout, F1 Feeder Series, úvodní foto: DAMS