Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nissanymu pomohl k prvnímu pódiu tenisový zápas

Nissanymu pomohl k prvnímu pódiu tenisový zápas

Při jeho sledování objevil klíč k úspěchu

Roy Nissany se v pátek dočkal svého premiérového umístění na stupních vítězů ve formuli 2. Pilot stáje DAMS, který rovněž působí ve formuli 1 jako testovací jezdec Williamsu, dokončil první sprintový závod monackého víkendu na třetí příčce. Izraelec nestačil pouze na piloty týmu UNI-Virtuosi, tedy na vítězného Guanju Žoua a na druhého Felipeho Drugoviche. V cíli Nissany prozradil, že k zisku prvního pódiového umístění mu pomohlo mimo jiné i sledování tenisového zápasu mezi Rafaelem Nadalem a Novakem Djokovičem.

„Sledoval jsem, jak se během zápasu mezi oběma stupňuje napětí. Z očí a řeči těla jsem vypozoroval, že Nadal byl na rozdíl od Djokoviče schopen během zápasu držet svůj rytmus a vyvíjet stále stejný nátlak. Nejsem odborníkem na tenis, ale zdálo se mi, že Djoković byl na začátku přesnější a pak to bylo horší. To je něco, co se může stát i v Monaku. Došel jsem k závěru, že nemusím být po celý závod precizní a tlačit na to, ale že bych si měl najit své tempo a rytmus a držet se toho. Udělal jsem to tak a fungovalo to,“ uvedl Nissany.

Rafael Nadal před podnikem formule 2 v Monte Carlu inspiroval Roye Nissanyho. Foto: ATP Tour

Nissany si díky třetímu místu připsal v prvním sprintu na konto deset bodů. S nimi se momentálně nachází na 11. příčce průběžného pořadí šampionátu. Na startu druhého sprintu dojde k otočení nejlepší desítky z úvodního závodu a Nissany tak vyrazí jako osmý. Na roštu hlavního závodu, který se stejně jako druhý sprint uskuteční v sobotu, se závodníci poskládají podle výsledků kvalifikace bez jakéhokoli míchání pořadím. Nissanymu tak připadne sedmá pozice.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: DAMS