Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Verschoora by měl Nissany vrátit licenci

Podle Verschoora by měl Nissany vrátit licenci

Překročil prý všechny meze

Ve druhé polovině nedělního hlavního závodu F2 v Bahrajnu jsme byli svědky mimo jiné i bitvy o 11. příčku. První nebodované místo držel ve svých rukou Roy Nissany. Izraelcovi ovšem již odcházely pneumatiky a brousili si něj zuby Logan Sargeant s Richardem Verschoorem. Pilot DAMS ale nechtěl prodat svou kůži lacino. Svou pozici vehementně bránil a ve 26. kole na rovince před poslední zatáčkou dokonce téměř vytlačil Verschoora z dráhy.

Souboj skončil v úvodu 27. kola, kdy se do něj připojili i Marino Sato s Enzem Fittipaldim. Brazilec ale nedobrzdil do první zatáčky a Verschoora sestřelil, čímž ho vyřadil ze závodu a na dráhu byl vyslán zpomalovací vůz. Vnuk Emersona Fittipaldiho byl později za zavinění tohoto incidentu potrestán penalizací pěti sekund.

Verschoor po skončení závodu neskrýval své rozčarování z Nissanyho počínání a nebál se ani ostrých slov: "Toto není závodění, ale úmyslné vytlačování jiného pilota z dráhy. Vůbec ho nezajímalo, jestli nabouráme. Něco takového už je za hranou a je to nepřijatelné. Vyber si jiný sport," vzkázal Nizozemec Nissanymu prostřednictvím svého twitterového účtu. "Toto je upřímně směšné, neměl by mít licenci. Bylo to více než nebezpečné," dodal později.

Pilot stáje Trident rovněž nechápal, jak mohl Nissany vyváznout bez trestu: "Moc rád bych mluvil s komisaři. Je neuvěřitelné, že to nechali být, když se choval, jak se choval. Chtěl bych, aby se na to podívali. Chápu, že ho teď nevyloučí, ale chtěl bych, aby mu připomněli, že toto není pro další závody přijatelné," uvedl.

Roy Nissany rozčílil v hlavním závodě Richarda Verschoora. Foto: DAMS



Nissany nakonec hlavní závod dokončil jako osmý, což mu vyneslo čtyři body. Celkově se nyní nachází na desátém místě. Verschoor sice do cíle hlavního závodu nedojel, přesto ale Bahrajn opouštěl s větším počtem bodů než Izraelec. Sobotní sprint totiž vyhrál, díky čemuž si připsal 10 bodů a druhý podnik sezony v Saudské Arábii zahájí jako šestý muž průběžného pořadí.

Zdroj: FORMULE.cz, Motorsport, úvodní foto: Trident