Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo bude o Vánocích v karanténě

Ricciardo bude o Vánocích v karanténě

Leclerc také, ačkoli to neplánoval.

Daniel Ricciardo raději bude trávit Vánoce v karanténě, než by se vzdal návratu do vlasti. Jediný Australan v poli závodníků F1 od začátku roku neměl možnost setkat se s rodinou a přáteli, jelikož Austrálie proti pandemii bojuje uzavíráním se před světem a Australané po návratu ze zahraničí musí zůstat 14 dní v karanténě. Ricciardo nemohl do karantény nastoupit dříve, jelikož poslední závod sezony se jel 12. prosince. A zimní přestávka není tak dlouhá, aby mohl karanténu oddálit a pořád pro něj mělo smysl vrátit se domů.

Půjdu domů. Musím. Potřebuji to,“ řekl Ricciardo na konci sezony. „Není snadné se vrátit. Bohužel, je to tak, jak to je. Ale musím se vrátit domů, potřebuji se vidět s rodinou a přáteli. Když mě potom konečně vypustí, zůstanou mi tři nebo čtyři týdny s přáteli a s rodinou. A (v Austrálii) je léto, takže se mám na co těšit.

V karanténě musí být také Charles Leclerc. Neplánovaně. Přestože Covid-19 překonal minulou zimu v lednu, opět měl pozitivní test. Podle tiskové zprávy Ferrari se Monačan testoval po návratu domů, jelikož se u něj projevily lehké symptomy. Izolován je u sebe doma. Připomeňme, že kvůli pozitivnímu testu přišel o poslední závod sezony ruský závodník Nikita Mazepin.

Letní dovolenou trávil v USA, ale jednou za rok potřebuje být doma, ačkoli to nebude ideálně využitý čas. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: McLaren