Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren expanduje do Formule E

McLaren expanduje do Formule E

Odkoupí tým od Mercedesu.

McLaren kupuje tým Mercedesu. Samozřejmě ne ten ve Formuli 1, ale jeho sesterský tým Mercedes EQ ve Formuli E.

Už dlouho víme, že letošní sezona je pro tým Mercedesu poslední, jelikož automobilka se rozhodla působení v elektrické sérii ukončit. Oficiálně se po dvou letech soutěžení, jednom jezdeckém a jednom týmovém titulu rozhodla, že jeden další rok bude stačit a raději se pak opět soustředí pouze na F1. Neoficiálně víme, že Toto Wolff, který si loni v Mercedesu upevnil svoji pozici, nikdy nebyl velkým fanouškem Formule E a že ne všechny automobilky jsou spokojeny se směrem, kterým se tento šampionát ubírá. Letos už v poli nefiguruje Audi, na uvolněné místo se brzy vrátí tým ABT.

McLaren Racing vyhledává příležitosti závodit proti nejlepším a s nejlepšími technologiemi, aby svým fanouškům nabídl ještě více vzrušení, zábavy i inspirace,“ řekl generální ředitel McLaren Racingu, Zak Brown. „Formule E, jako všechny ostatní kategorie, kterých se účastníme, má všechny jmenované předpoklady. Tým bude fungovat odděleně od našich týmů F1 a IndyCar, připojí se k našemu EV programu, kde již máme Extreme E.

Brown také přislíbil, že další tým pod střechou McLarenu nebude rozptýlením v honbě za zlepšením konkurenceschopnosti ve F1, kde se mu mistrovský titul podařilo získat naposledy s Lewisem Hamiltonem v roce 2008. Větší zájem sponzorů o ještě širší možnosti spolupráce s McLarenem má prospět všem týmům. Konkurence v Maranellu mezitím pracuje na návratu týmu Ferrari do Le Mans, který se má uskutečnit v roce 2023.

McLaren si našel cestu i do Formule E. Foto: McLaren

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: McLaren