Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren se prodat nenechá

McLaren se prodat nenechá

Pokud chce Audi koupit tým, musí hledat jinde.

Generální ředitel týmu McLaren vyloučil možnost prodeje této stáje koncernu Volkswagen nebo jeho značce Audi. McLaren Group sice už nyní není stoprocentním vlastníkem týmu, ale majetkové propojení s Audi by ohrozilo identitu týmu a v dlouhodobém horizontu by nejspíš poškodilo i sesterskou automobilku McLaren Cars.

Ne, nic takového se nestane. Naši vlastníci jsou stoprocentně odhodláni pokračovat,“ řekl Zak Brown. „S Audi jsme mluvili, ale nejsme na prodej. Pokračujeme vstříc vlastní budoucnosti a na trati se nám daří dobře. Vlastníci do nás investují, vytváříme zdroje potřebné k proražení mezi špičku a z obchodního hlediska se nám také daří. Morálka týmu je vysoko. Není žádný důvod tým prodat. Jsme McLaren F1, zůstaneme McLaren F1 a McLaren bude svůj tým vlastnit.

Minoritní podíl již byl prodán investiční skupině MSP Sports Capital za 185 milionů amerických dolarů a továrna ve Wokingu byla také prodána, přičemž McLaren si ji obratem vzal zpět na leasing. Hlavně se ale zdá, že pandemie je letos už skutečně na definitivním ústupu a už se více nebude závodit před prázdnými tribunami.

Jsme v nesrovnatelně lepší situaci než před 18 měsíci. Pomohla investice MSP. Teď mi to už připadá pouze jako špatný sen. S kýmkoli budeme v budoucnu jednat o partnerství, vlastnictví týmu nebude v nabídce. Kdo s námi bude chtít mluvit o odkoupení, s tím si ani nesedneme za stůl.

McLaren potřebuje od někoho brát motory, ale sám je automobilkou, takže do plánů Audi nezapadl. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: McLaren