Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Google je novým sponzorem McLarenu

Google je novým sponzorem McLarenu

Využije i plochu na kolech.

McLarenu se povedlo uzavřít sponzorskou smlouvu s jednou z největších technologických společností na světě. Na jeho karoserii i na krytech kol bude propagovat značky společnosti Google, všem dobře známý operační systém Android i internetový prohlížeč Chrome. Kromě týmu F1 smlouva pokrývá i tým v elektrické sérii Extreme E.

Google je globální lídr v technologiích a velký inovátor v oblasti komunikace a spájení lidí z celého světa,“ řekl Zak Brown, ředitel týmu. „Integrováním platforem jako Android a Chrome lépe podpoříme naše lidi soustředěné na co nejlepší výkony. Těšíme se na vzrušující partnerství zahrnující Formuli 1 i Extreme E.

McLaren Racing je ve světě rychlých kol absolutní špičkou z pohledu výsledků, inkluze i udržitelnosti, což jsou stejné hodnoty, kterých si cení i Google,“ píše Nicholas Drake, viceprezident Googlu pro Marketing. „Poskytneme mu inovace v našich platformách, jako jsou Android a Chrome, a propojíme je s ostatními službami Googlu, abychom pomohli optimalizovat jejich závodní den.

Google se zapájí do světa F1, kde na něj již čekají konkurenti ze společností Oracle, Amazon Web Services, AMD, Cognizant a Dell Technologies. Alphabet, mateřská společnost Googlu, je gigant s tržní hodnotou kolem 1,75 bilionu amerických dolarů, což je zhruba 39,000,000,000,000 českých korun.

McLaren a Google přišly na vynikající marketingové využití krytů kol. Foto: McLaren

Zdroj: McLaren, úvodní foto: McLaren