Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wolff je za jezdecký rozpočtový strop

Wolff je za jezdecký rozpočtový strop

Multimilionáři by se také měli uskromnit, ne?

Toto Wolff se zařadil mezi zastánce rozšíření rozpočtového stropu na všechny zaměstnance týmu. V současnosti platí rozpočtový strop 140 milionů amerických dolarů na tým a sezonu, ale mezi výjimkami, které pod něj nespadají, jsou zařazeni i dva závodníci a tři vybraní členové managementu.

Samozřejmě je to kontroverzní téma. Máme rozpočtový strop, máme 140 milionů pro 1,000 lidí. Máme vysokou inflaci a nemáme možnost upravit platy. Mluvit zároveň o 30 nebo 40 milionech dolarů na platy jezdců je prostě neadekvátní. A neměli bychom mít výjimku pro nejlépe vydělávající členy týmu. Pokud to má fungovat správně, musí být pod stropem všichni. Takže nejen jezdci, ale i šéfové týmů a vysoký management,“ řekl šéf týmu Mercedes.

Jelikož Formule 1 je plná politických pastí, i zde můžeme jednu vytušit. Toto Wolff je totiž v jiném postavení než jeho protějšci z konkurenčních špičkových týmů. Christian Horner, Mattia Binotto a například i Andreas Seidl a Otmar Szafnauer jsou, pokud je nám známo, pouze zaměstnanci Red Bullu, Ferrari, McLarenu a Alpinu. Wolff vlastní třetinu týmu závodícího pod jménem Mercedesu a s nižší výplatou za práci šéfa týmu se tedy nejspíš dokáže smířit o dost snáze než ostatní.

Chce Wolff skutečně ještě více šetřit, nebo nachystal léčku? Foto: Mercedes

Zdroj: Racer, úvodní foto: Mercedes