Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mercedes si staví moderní kampus

Mercedes si staví moderní kampus

Základna týmu F1 jako ze Silicon Valley.

Tým Mercedes bude investovat do své základny, ale jinak, než jsme dosud byli u týmů F1 zvyklí. Celkově investuje 70 milionů britských liber (kolem 2 miliard korun) a po dokončení projektu bude mít kolem své továrny vybudovaný kampus, jaké svět zná hlavně ze Silicon Valley, kde se jimi pyšní bohaté technologické společnosti.

V okolí továrny mimo jiné vyrostou nové budovy sloužící marketingu, ale také prostory pro volnočasové aktivity a restaurace, přičemž ve velké části areálu by měl platit zákaz vjezdu automobilům. Za nápadem můžeme vidět snahu vytvořit skvělé pracovní prostředí pro zaměstnance, které kvůli rozpočtovému stropu už není tak snadné potěšit prostě fantastickou výplatní páskou.

"Brackley bylo vybudováno pro 350 lidí, ale nás je dnes 1250," řekl Toto Wolff, šéf týmu F1, vedle kterého už vyrostla divize aplikované vědy i tým zapojený do jachtařských závodů, nemluvě o neustálém rozšiřování marketingového oddělení.

"Již teď jsme moderním týmem se špičkovými zařízeními, ale v plánu máme velkou expanzi s několika novými budovami. Skutečně moderní kampus se spoustou prostoru pro volný čas, restauracemi, fitness centry, novými budovami pro marketing, to vše téměř bez přítomnosti automobilů. Bude to jako vesnička s veškerým komfortem a benefity, které byste hledali v Silicon Valley.

Kolem 40 milionů Mercedes už utratil a dalších 30 má odložených stranou. Nezapomíná, že moderní tým F1 musí být přátelský k životnímu prostředí, takže součástí projektu je podpora biodiverzity v okolí, solární panely pro nabíjení sedmdesáti elektromobilů, při výstavbě bude použito co nejvíce recyklovatelných materiálů a recyklovat se má i 60 procent odpadu z kanceláří. Jelikož Mercedes jde vstříc uhlíkové neutrálnosti, veškerá elektrická energie použitá továrnou musí být z obnovitelných zdrojů a například týmové tahače již letos jezdí na biopalivo.

Zájem zaměstnat se u týmu Mercedes má zvýšit luxusní a zelený kampus. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes