Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Kout ve formuli Renault znovu na stupních vítězů

Kout ve formuli Renault znovu na stupních vítězů

Na Hockenheimringu skončil v sobotu druhý.

text: Marek Chvála, Hockenheimring
 
Úspěšné tažení mladého automobilového závodníka Adama Kouta ve formulovém seriálu LO Formel Renault 2.0 pokračuje. Po druhém a prvním místě v úvodním podniku v Dijonu se na stupně vítězů postavil také na Hockenheimringu.
 
V sobotní jízdě, konané v rámci slavného Jim Clark Revivalu, dokázal uhájit druhou pozici. Do závodu přitom vyrážel po pátém místě v kvalifikaci až ze třetí řady. Předvedl však jedinečný startovní manévr a cílem prvního kola projížděl už na druhé příčce za Palem Varhaugem z Norska.
 
Ve druhé polovině závodu se ke Koutovi snažil přiblížit Švýcar Ronnie Theiler, ale pilot týmu Bossy Racing ho nepustil k sobě blíže než na půl sekundy. V závěru se tato dvojice ještě začala dotahovat na zpomalujícího Varhauga. Druhý český zástupce Jakub Knoll bohužel havaroval v 5. kole.
 
Adam Kout: "Po startu se všichni tlačili na vnitřní stopu. Zkusil jsem vnější a ta byla stejně rychlá. Před další soupeře jsem se dostal v nájezdu do zatáčky Parabolica a využil jsem také Theilerovy chyby, když se na chvíli ocitl mimo trať. Jenže potom se najednou objevil za mnou a měl jsem zpočátku obavy. Podařilo se mi ale stabilizovat pozici a zastavit jeho nástup.
 
Vsadili jsme na to, aby auto fungovalo po celou dobu závodu a vyplatilo se to. Nejrychlejší kola jsem zajel ve finiši. Pro zítřek možná uděláme nějaké drobné úpravy v nastavení vozu. Čeká nás ještě náročný program. Dopoledne absolvujeme kvalifikaci a v podvečer druhý závod, v němž chci samozřejmě také uspět.“
 
Výsledky: 1. Pal Varhaug (N, Jenzer Motorsport), 2. Adam Kout (CZ, Bossy Racing), 3. Ronnie Theiler (CH, Jenzer Motorsport), 4. Matei Mihaescu (R, CO2 Motorsport), 5. Federico Rossi (I, CO2 Motorsport).