Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Adam Kout znovu na bedně

Adam Kout znovu na bedně

Na domácí trati se mu v dramatickém závodu dařilo.

text: Marek Chvála, Most
 
První mostecký závod seriálu LO F Renault 2.0 skončil dalším úspěchem pro Adama Kouta, který po mimořádně dramatickém průběhu nakonec obsadil třetí místo.
 
Po startu se protlačil na druhou příčku, ale v Carecově zatáčce došlo k hromadné kolizi a jízda musela být zastavena. Restart už bohužel Koutovi tolik nevyšel a ocitl se na páté příčce. V čele se usadil Ital Michele Faccin a záhy si získal úctyhodný náskok. Za ním se však držela sevřená skupina vozů.
 
Prim v ní záhy začal hrát Kout, který postupně zdolal Švýcary Ronnieho Theilera a Floriana Lachata. Předjel je na stejném místě, v zatáčce pod přemostěním Matador: "Věděl jsem, že v tom místě jsem rychlejší než oni. Hlavně Lachat kladl velký odpor, v jedné chvíli jsme se dokonce ťukli předními koly." V závěru Adam mocně dotahoval druhého Nora Pala Varhauga.
 
Ten odolával soustředěnému tlaku českého pilota po čtyři kola, nakonec byl ale bezmocný proti skvělému Koutovu manévru v Carecově zatáčce.Bohužel těsně poté byl závod podruhé, a teď již definitivně, zastaven kvůli další nehodě v nájezdu do cílové zatáčky. Kout se proto ve výsledkové listině objevil na třetí příčce.
 
Druhý člen stáje Křenek Motorsport, startující však za švýcarský tým Bossy Racing, Jakub Knoll mohl být naopak nejspokojenější s úvodní fází, v níž se dostal až na třinácté místo.
 
Potom nastaly komplikace: "V úseku, kde byly vyvěšené žluté vlajky, se někdo přede mnou roztočil. Musel jsem na brzdu, abych ho nepředjel. Tím jsem ale ztratil rychlost a dvě auta se dostala přede mě." Nakonec Jakub uzavíral bodovanou patnáctku.