Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Adam Kout deklasoval v Mostě konkurenci

Adam Kout deklasoval v Mostě konkurenci

A vrátil se do čela celkového hodnocení.

Text: Marek Chvála
 
Nedělní závod seriálu LO F Renault 2.0 na mosteckém autodromu měl dramatickou předehru již v kvalifikaci. První tři se v ní totiž vměstnali do pouhých sedmi tisícin sekundy.
 
Nejrychlejší Ronnie Theiler (CH, Jenzer Motorsport) a Pal Varhaug (N, Jenzer Motorsport) zajeli dokonce na tisícinu stejný čas a o pole position pro Švýcara rozhodl fakt, že ho dosáhl dříve než jeho soupeř.
 
Hned za nimi se umístil jezdec Křenek Motorsportu, nastupující za švýcarský tým Bossy Racing, Adam Kout. Ten litoval faktu, že na trať vyrazil o trochu později, kdy již na ní začaly padat první kapky deště. Jeho týmový kolega Jakub Knoll obsadil 23. místo.
 
Vlastní závod se v počátku podobal tomu sobotnímu. Ačkoliv hrozící déšť se nakonec nedostavil, došlo opět krátce po startu k hromadné kolizi, v níž pohřbil své naděje i Theiler, a jízda musela být zastavena.
 
Restart vyšel nejlépe Koutovi, který se hladce dostal před Varhauga a velmi rychle se zbytku pole vzdaloval. Až do cíle neměl sebemenší potíže, ve všech kolech zajel nejlepší čas (!) a zvítězil s luxusním náskokem více než pěti sekund. Jako jediný se dostal pod hranici 1:37 na kolo, přičemž nejrychleji absolvoval okruh za 1:36,809 (průměr 156,890 km/h).
 
Hůře se vedlo Jakubovi Knollovi, jenž bohužel šachovnicovou vlajku neviděl. Tři kola před koncem se po střetu s jedním z konkurentů ocitl v kačírku a musel vzdát. Klasifikován byl na 21. místě.
 
Adam Kout se před předposledním podnikem, který se pojede v Magny-Cours 11. a 12. srpna, opět vrátil do čela průběžného celkového hodnocení.