Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg po pátečních trénincích spokojený

Rosberg po pátečních trénincích spokojený

Také Nakajima si první den pochvaloval.

Nico Rosberg věří v dobrý výsledek ve Velké ceně Evropy poté, co on a jeho stájový kolega Kazuki Nakajima dokončili druhý trénink na novém okruhu ve Valencii na dvanáctém, resp. čtrnáctém místě.

Němec naznačil, že pozice neukázaly potenciál jejich FW30, protože se stav trati v posledních patnácti minutách radikálně zlepšoval.

"Vyjeli jsme na nové sadě pneumatik celkem brzy a trať se ke konci tréninku hodně zlepšovala, takže je těžké něco opravdu říci, ale myslím, že trať našemu vozu sedí. Nyní musíme počkat a uvidíme, jaké to bude zítra a v závodě. Co se týče nastavení, dnes jsme se značně zlepšili, což je dobré."

Navzdory své spokojenosti byl Rosberg jedním z jezdců, kteří dostali smyk v poslední zatáčce. Minul při tom Marka Webbera a prolétl do asfaltové únikové zóny.

"Přišli jsme o sadu gum, když Nico dostal smyk, ale jsme šťatsní, že vůz nebyl nijak poškozen," řekl spolumajitel týmu Frank Williams.

Kazuki Nakajima byl také se svojí dnešní prací spokojený a podotknul, jak složité je okruh správně projet.

"Podmínky se po celou dobu měnily a na trati se s postupem času jelo stále snáze. Není to nejlehčí okruh, takže jsem potěšen tím, že jsem se na simulátoru dobře připravil, než jsem sem přijel. Mám pozitivní pocit před zítřejší kvalifikací."