Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Podle Heada nebudou Ferrari a McLaren nepřekonatelní

Podle Heada nebudou Ferrari a McLaren nepřekonatelní

Pilot Williamsu Nico Rosberg je ve svých prohlášeních opatrnější.

Vrcholný představitel Williamsu Patrick Head si myslí, že letos nebudou Ferrari a McLaren dominovat způsobem, jakým tomu bylo v loňském roce, kdy na nejvyšší stupínek nepustili žádný jiný tým.

"Myslím, že ztráta na Ferrari a McLaren je menší," řekl technický šéf britské stáje. "Rozhodně mají neustále náskok na zbytek závodního pole, ale oproti minulému roku se zmenšil. Řekl bych, že je tak poloviční."

Za dvěma nejlepšími týmy to ale pravděpodobně bude těsná bitva.

"Rozhodně jsme mezi pronásledovateli," řekl Head. "Na některých tratích jsme více nahoře, ale jindy se to zase otočí. Ukazuje to, jaké jsou mezi ostatními těsné rozdíly. Přelévá se to z jednoho týmu na druhý- počínaje Jerezem, přes Barcelonu, až k Valencii. Pro nás je to složité, ale pro F1 výborné."

Head dále řekl, že cílem je v letošní sezóně umístění mezi prvními třemi. Nico Rosberg je ale ve svých prohášeních opatrnější: "Abychom se dostali na stupně vítězů, musíme spoléhat na to, že se porouchají 4 auta, tak proč bychom to měli prohlašovat? Pokud potřebujete něčí zaváhání, pak je lepší neříkat nic. Jasně, že máme ambice tam být, a je to i možné, ale skutečně preferuji nemluvit o výsledcích, když to závisí na ostatních."

Pro mladého Němce je prý nejpodstatnější, aby byl tento ročník bezproblémový.

"Přeji si jen další dobrý rok," řekl Rosberg. "Minulá sezóna byla povedená a na tom bych rád stavěl. Byl jsem konzistentní a rád bych v tom pokračoval. A užíval si svou práci."