Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williamsu chybí technický lídr

Williamsu chybí technický lídr

Patrick Head doufá v horší střed pole

Patrick Head před prvním závodem sezony 2020 doufá, že Williams se letos připojí k týmům středu pole.

"Po obchodní stránce není možné udržet tým, který je pravidelně poslední," řekl v rozhovoru pro Motor Sport Magazine. "Je velmi důležité, aby tento rok dohnali peloton. Nejsem tak naivní, abych doufal, že se vrátí mezi top týmy, ale doufám, že budou součástí toho, čemu se bude říkat horší střed pole. Odtud se pak mohou posouvat výše."

Paddy Lowe opustil místo technického ředitele Williamsu na začátku sezony 2019. K týmu se mezitím přidali David Warner z Red Bullu jako šéfdesignér a Jonathan Carter z Renaultu jako jeho zástupce. Claire Williamsová pak oznámila, že další posilování technického týmu nemá v plánu. Head, jenž se na částečný úvazek vrátil jako technický poradce, s tímto rozhodnutím nesouhlasí. Vidí, že týmu chybí technický ředitel.

"Z různých důvodů se tam v poslední době vystřídalo několik lidí, kteří měli být vůdci v technické oblasti. Někteří z nich byli velmi schopní ve svém oboru, ale nebyli připraveni vést společnost, jakou je Williams. I nyní máme několik fantastických lidí, ale tým se trápí. Potřebují technického lídra," připomenul Head.

Podaří se Williamsu po dvou a půl roce dohnat peloton? Foto: Williams

Zdroj: FORMULE.CZ