Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Piquet pro závod v Maďarsku zachráněn

Piquet pro závod v Maďarsku zachráněn

Navíc bude mít stejné komponenty jako Alonso.

Tým Renault popřel informace, které se během závodního vikendu na Nürburgringu opět rozvířily kolem konce kariéry Nelsona Piqueta a potvrdil, že Brazilec usedne do jeho sedačky i na Hungaroringu.

Piquet letos ještě nebodoval a za rok a půl působení byl v kvalifikaci pouze jednou rychlejší než jeho týmový kolega Fernando Alonso. Klauzule kontraktu povoluje Renaultu v případě slabých výsledků ukončit s ním smlouvu po německé Velké ceně. Šéf týmu Flavio Briatore dosud odmítal potvrdit, že by ve spolupráci pokračoval dál.

Renault ale nyní přijede na Hungaroring s obvyklou jezdeckou dvojicí a Piquet zůstává optimistou, protože od příštího víkendu bude mít jeho auto stejná vylepšení, jaká byla použita na Alonsově voze v Německu. Jeho smlouva by měla zajistit, že dostane stejná vylepšení jako jeho týmový kolega, aby mohl skutečně ukázat, co v něm je.

"Jel jsem naplno, ale moje auto nemělo nové součástky jako Alonsovo a tak bylo těžké se zlepšit, nebo s Fernandem udržet tempo." řekl Piquet po závodě v Německu, kde po startu z desáté pozice projel cílem na místě třináctém.

"Na Hungaroringu bych měl mít stejné díly jako Alonso a myslím, že můžu být rychlejší. Jako vždy se budu snažit kvalifikovat do nejlepší desítky a v závodě snad získám nějaké body."

Piquet doufá, že jeho předchozí silná forma na Hungaroringu by mu mohla pomoci k lepšímu výsledku.

"Minulý rok jsem si to v Maďarsku užíval a byl to pravděpodobně jeden z mých nejlepších závodů, když jsem dojel šestý. Je to okruh, na kterém jsem zvítězil také v GP2."

Podle spekulací byli s možnou náhradou Nelsihna Piqueta v případě jeho propuštění současní testovací jezdci Renaultu Romain Grosjean a Lucas di Grassi. Oba dva letos závodí v GP2.