Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alexander Sims si vyzkoušel Aston Martin DBR9

Alexander Sims si vyzkoušel Aston Martin DBR9

Jako odměnu za zisk ocenění McLaren Autosport BRDC.

Držitel letošního ocenění McLaren Autosport BRDC Alexander Sims dnes na okruhu v Donington Parku za odměnu testovalAston Martin DBR9 specifikace GT1.

Dvacetiletý Brit, který závodí v Eurosérii F3 za Mücke Motorsport, byl vděčný za možnost poprvé okusit sportovní vůz.

"Musím velice poděkovat Autosportu a Aston Martinu za to, že mi toto umožnily, protože tohle si jezdec v mé situaci obvykle nevyzkouší.

Tohle auto se opravdu dobře řídilo. Předtím jsem mluvil s Davidem Brabhamem a Darrenem Turnerem a podle jejich slov jsem očekával něco podobného, jako vůz DTM, jen o trochu těžší.

A právě tak to bylo. Použili předehřívací dečky, který vám dodají velkou jistotu, můžete jet okamžitě na limitu. Velice to pomůže, když máte omezený počet kol."

Sims nyní okupuje osmou pozici ve své první sezóně Eurosérie F3 a je s přibývajícími zkušenostmi je hladový po vzestupu v průběžném pořadí.

"V prvních několika závodech jsem udělal příliš mnoho chyb, z čehož jsem se ponaučil." řekl. "Velmi dobře jsem zajel v F3 Masters a závody na Norisringu a Oscherslebenu byly také dobré. Jsme jen v polovině sezóny, takže doufáme, že se budeme stále zlepšovat."