Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sims zažil fantastický závod

Sims zažil fantastický závod

Brit vybojoval své premiérové vítězství

Během své premiérové sezony ve Formuli E si Alexander Sims musel na vítězství nechat zajít chuť, ačkoli se v některých případech ocitl velmi blízko. V ročníku 2019/2020 ale Britovi bylo umožněno vystoupit na nejvyšší stupeň již během úvodního závodního víkendu v saúdskoarabském Rijádu poté, co opanoval sobotní závod. Není divu, že se po jeho skončení rozplýval pilot týmu BMW Andretti štěstím.

"Byl to závod snů. Vše jsme zvládli velice dobře a učinili jsme správná rozhodnutí ve správný čas. Když jsem proťal cílovou pásku, byl to úžasný pocit. Stále se ale musíme hodně učit. V blízké budoucnosti toho přijde mnohem více. Tým vyvinul velké úsilí, abychom dosáhli na vítězství. Je to opravdu skvělé," uvedl londýnský rodák, který druhou víkendovou jízdu ovládl po startu z pole position.

Alexander Sims se mohl po skončení sobotního závodu radovat ze svého premiérového triumfu ve formuli E

Zisk prvenství ve druhém závodě zároveň Simse katapultoval do čela průběžného pořadí, kde figuruje se 35 body. Do ePrix Santiaga bude ale 31letý závodník vstupovat pouze s pětibodovým náskokem na Stoffela Vandoornea, kterému po úvodním závodním víkendu sezony patří celkové druhé místo.