Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vítěz Günther si virtuální generálku užil

Vítěz Günther si virtuální generálku užil

Před dalšími závody má dobrý pocit

V sobotu si odbyl svou premiéru esportový šampionát formule E. Seriál nesoucí název Race at Home Challenge se ve virtuálním prostoru představil na zkrácené variantě okruhu v Monte Carlu, kde absolvoval nemistrovský testovací podnik.

Jeho součástí byla dvě klání. Zatímco v prvním z nich se představili skuteční piloti série (byť ne všichni, neboť Sébastiena Buemiho nahradil u Nissanu Jann Mardenborough, Pascala Wehrleina v sestavě Mahindry Sam Dejonghe a po boku Robina Frijnse se v barvách Virginu objevil místo Sama Birda Nick Cassidy), ve druhém případě změřili síly virtuální závodníci se speciálními hosty.

V případě první zmíněné bitvy zcela suverénně kraloval Maximilian Günther. Němec zazářil již v kvalifikaci, v níž si zajistil start z prvního místa. Svou rychlost poté neztratil ani v závodě a stylem start-cíl si dojel pro vítězství.

„Z toho, že jsem zvítězil ve vůbec prvním virtuálním závodě formule E, mám obrovskou radost. Byla to velká zábava. Kvalifikace šla dobře. Poté se mi podařil start a odjel jsem čistý závod. Ačkoli se jednalo o testovací podnik, i přesto mám před nadcházejícími podniky, v nichž se pokusíme získat body, dobrý pocit,“ prohlásil Günther před začátkem osmidílného bloku mistrovských závodů.

Po testovacím podniku Race at Home Challenge v Monte Carlu měl Maximilian Günther důvod k úsměvu. Foto: FIA Formula E

Těsně za pilotem stáje BMWi Andretti Motorsport dorazil do cíle druhý Stoffel Vandoorne z Mercedesu. Nejlepší trojici pak zkompletoval pilot Porsche André Lotterer. V klání esportovců a speciálních hostů zvítězil Graham Carroll (Virgin) před Kevinem Siggym (BMWi Andretti Motorsport) a Marcem Gassnerem (Nissan e.dams).

zdroj: FORMULE.cz