Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Cassidy se znovu objeví ve formuli E

Cassidy se znovu objeví ve formuli E

Tentokrát ale pouze virtuálně

Formule E během tohoto týdne oznámila svůj vstup na scénu elektronického sportu, když představila seriál Race at Home Challenge. Jeho součástí budou hned dva šampionáty. Zatímco v jednom z nich se představí skuteční piloti této série, v dalším změří síly zase virtuální závodníci.

V prvním zmíněném případě ale neuvidíme v akci pouze jezdce ze současného startovního pole. Kvůli technickým potížím bude totiž nucen vynechat úvodní podniky Sam Bird a jeho místo po boku Robina Frijnse u stáje Virgin zaujme v těchto kláních Nick Cassidy. Úřadující šampion japonské Super Formule se v barvách týmu neukáže poprvé. S britskou ekipou letos nastoupil již během březnového nováčkovského testu v Marrákeši. A zdejší okruh mohl tehdy opouštět v dobré náladě. Zaznamenal totiž nejrychlejší čas.

Sama Birda nepustí na start úvodních závodů virtuálního šampionátu formule E technické problémy. Foto: Virgin

„Po úspěšném testu v Marrákeši jsem s týmem udržoval blízký kontakt a jsem šťastný, že budu moci na začátku této připravované série stáj podpořit jako jezdec. Elektronický sport v posledních měsících hodně vyrostl a již jsem měl to štěstí v pár závodech nastoupit. Jedná se o nesmírně konkurenční prostředí a je zde kladen důraz na dovednosti. Je skvělé se vrátit zpět do světa formule E, zatímco se nacházím v pohodlí svého domova. Doufám, že pro Virgin vybojuji tučný bodový zisk,“ říká Novozélanďan.

První závod této série je na programu již zítra v 16.30 hodin SEČ. V tomto případě ale zatím půjde pouze o testovací klání, ve kterém se o body ještě bojovat nebude. Ty vstoupí do hry až v dalších osmi víkendech, kdy už přijdou na řadu mistrovské závody.

zdroj: FORMULE.cz