Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Poslední, máte padáka

Poslední, máte padáka

I formule E má svůj virtuální seriál

Také formule E se sveze na současné virtuální vlně. Ve spolupráci s Motorsport Games připravila seriál s názvem Race at Home Challenge. Bude mít osm dílů a první se uskuteční již tuto sobotu. Jako platforma poslouží hra rFactor2.

Šampionát se vyznačuje oproti obdobným akcím několika zvláštnostmi. Nejlepších deset v každém pokračování obdrží body podle obvyklého klíče. Mistrem se stane ten, který jich posbírá nejvíce.

Unikátní bude i průběh jízdy. Nejprve totiž v každém kole vypadne účastník na posledním místě. Teprve když na trati zbude desítka aut, dojde k finálovému sprintu na jediné kolo. 

Skutečné elektrické monoposty vystřídají ty virtuální. Foto: FIA Formula E

Očekává se účast až čtrnácti jezdců formule E. Mezi potvrzenými jsou již Daniel Abt, Lucas di Grassi, Mitch Evans, Antonio Felix da Costa, Maximilian Günther, Felipe Massa, Alexander Sims nebo Stoffel Vandoorne. Celý výtěžek poputuje na konto dětského fondu OSN UNICEF pro boj s koronavirem.

Paralelně se rozeběhne série pro profesionální počítačové hráče. Vítěz se může těšit na test ve skutečném elektrickém monopostu.

Zdroj: FIA Formula E