Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Abyste je při přenosu poznali…

Abyste je při přenosu poznali…

Tony Kanaan a Dario Franchitti v nových barvách [foto]

Současná ekonomická situace automobilovým závodům příliš nepřeje. Je stále těžší a těžší sehnat sponzora, který by jezdci zafinancoval celou sezónu. Pokud chce tým zůstat na špici, potřebuje co největší sponzorské krytí, jenže vůz není billboard a dát všem sponzorům adekvátní prostor není někdy snadné. Průkopníkem v dočasných zbarvení „sekundárních“ sponzorů je bezesporu stáj Chipa Ganassiho, která krom primárního řetězce Target propaguje také značky v těchto obchodních domech prodávané. Pozadu nezaostává ani tým Andretti Green Racing. Marco Andretti střídá zbarvení řetězce hypermarketů Meijer a energetického nápoje Venom Energy. Tony Kanaan nasadí letos již čtvrtou barevnou kombinaci.
Kromě primární zelenobílé varianty propagující řetězec obchodů 7-Eleven nastoupil Kanaan v Long Beach s nádhernou vínovou kombinací vybízející k nákupu limonády Dr. Pepper. V Torontu Kanaan závodil se světle modrým zbarvením Nestlé. Tento víkend se představuje v Chicagu oranžové kombinaci propagující hot dogy Oscar Mayer Big bite, prodávané právě v obchodech 7-Eleven.
 

 

Již v předchozích letech se na Ganassiho autech objevovaly reklamy na výrobky prodávané v řetězcích Target. Letos dostali alternativní sponzoři místo na voze Daria Franchittiho. Scott Dixon nastupoval do všech závodů s červenobílým vozem. Ovšem Franchitti na svém voze vozil reklamu na navigace TomTom, osvěžovače vzduchu Airwick, prostředky pro odvykání kouření Nicorette, výrobce baterií Energizer, fotoaparáty Polaroid, kosmetiku Vaseline MEN, samozřejmě primárního sponzora Target a tento víkend se Franchittiho vůz oblékne do žlutočerného kabátu výrobce zabezpečení LifeLock. Do Franchittiho skříně tak přibude další nehořlavý oblek.