Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

McLaren v Newbury odhalil svůj monopost pro rok 2010

McLaren v Newbury odhalil svůj monopost pro rok 2010

Britský tým chce s MP4-25 zaútočit na mistrovský titul.

Tým McLaren Mercedes v pátek v britském Newbury odhalil svůj monopost pro rok 2010 s označením MP4-25, s kterým plánuje zaútočit na oba mistrovské tituly.

Vůz McLarenu nese shodné stříbrno-červené zbarvení jako předešlé modely, přestože partner týmu Mercedes jde následující sezónu svou vlastní cestou "stříbrných šípů".

MP4-25 představuje poměrně radikální vzhled, na zádi nese tzv. žraločí ploutev, která zasahuje až do zadního křídla vozu.

Za volant nového monopostu letos usednou Lewis Hamilton a Jenson Button, mistři světa z roku 2008 a 2009.

"Byl to Alexander Graham Bell, kdo řekl, že příprava je klíčová pro úspěch, a my jsme se na tuto sezónu připravovali zevrubněji než kdy předtím," řekl šéf týmu Martin Whitmarsh.

"Jako šéfovi týmu je mi ctí zde reprezentovat tento skvělý tým, jsem však pouze jedná malá součást skupiny oddaných a fantastických lidí.

Velký tým s konkurenceschopným vozem může uspět pouze s nejlepšími jezdci. Ani jeden z našich jezdců nepotřebuje blíže představovat, jelikož jde o poslední dva mistry světa. Jsme nadšeni, že náš týmu bude tento rok na trati reprezentovat Lewis a Jenson. Oba jsou to vítězní jezdci a oba chtějí tento rok vyhrávat.

Každý rok formule 1 přináší specifickou sadu nových pravidel a rok 2010 není výjimkou. Navrhli jsme vůz, který využívá konceptu dvojitých difuzorů.

Těšíme se na vzrušující rok s mnoha novými a význačnými tvářemi a nejméně jednou starou tváří. Zůstáváme hrdými partnery Mercedesu-Benz, musíme však vydat ze sebe to nejlepší, abychom porazili jejich závodní tým.

Náš cíl je jasný - vítězství."

Šéfinženýr Paddy Lowe dodal: "Předně, jako technický tým čelíte velké výzvě, když máte ve voze ne jednoho, ale hned dva mistry světa. Cítili jsme se trochu pod tlakem, abychom jim dodali odpovídající materiál, naši práci jsme brali vážně.

Je to velmi sofistikovaný vůz, ale velmi elegantní. Je výsledkem nebývalé spolupráce týmů aerodynamiků a mechaniků."

Testovací pilot týmu Gary Paffett bude prvním mužem, který v pondělí usedne za volant MP4-25 na prvních předsezónních testech na trati ve Valencii.