Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes přiveze finální verzi difuzoru až do Bahrajnu

Mercedes přiveze finální verzi difuzoru až do Bahrajnu

Už zítra ale začne testovat jiné aerodynamické komponenty.

Stáj Mercedes GP už zítra v Barceloně nasadí nové aerodynamické komponenty, které by jí měly pomoci zlepšit výkonnost, mezi nimi ale nebude konečná verze difuzoru. Ten tým přiveze až na první závod letošní sezony, Velkou cenu Bahrajnu.

Řekl to šéf týmu, Ross Brawn. "Při přvní velké ceně v Bahrajnu," odpověděl Brit na otázku, kdy tým nasadí svůj nový difuzor.

Brawn přiznal, že výkonnost týmu v letošních předsezonních testech rozhodně není taková, jako v loňském roce, ve které se svým týmem Brawn ovládl závěrečné testy právě v Barceloně, nemyslí si ale, že letošní model W01 je špatný.

"Věděli jsme, že tyto výkony nebudeme moci zopakovat. Zatím nemůžeme říci, jestli je auto vítězné, ale víme, že není špatné.

Měli jsme pár malých problémů, ale v Jerezu jsme i přes špatné počasí zaznamenali zlepšení v tom smyslu, že tým udělal pokrok v procesu chápání vozu a pneumatik."

Brawn také pozvedl přínos sedminásobného šampiona Michaela Schumachera, který se letos v barvách Mercedesu vrací do formule 1. Němec se i po tříleté pauze velmi rychle dostal zpátky do tempa.

"Je velkým pomocníkem. Michael byl pro mě vždycky excelentním referenčním bodem. Máme dva nové jezdce, ale on popravdě není nový, je precizní, ví, co chce, a velmi dobře dokáže cítit vůz.

Nicméně, neseděl v tom tři roky a auta se za tu dobu výrazně změnila. Musí se zabydlet v systému kompletně nového týmu a musí se také poznat s Rosbergem a pochopit, jak s ním spolupracovat."

Na otázku, zda se Schumacher za tu dobu nějak změnil, Brawn odpověděl: "Ne, stále má uvnitř ten oheň, je velice odhodlaný a soustředěný na to, co dělá."