Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Holmatro Safety Team se vrací na scénu

Holmatro Safety Team se vrací na scénu

Záchranáři ponesou stejný název, jako v sérii ChampCar

Jedno z velmi známých jmen americké scény se vrací do IndyCar. Výrobce záchranářského náčiní Holmatro bude znovu sponzorovat záchranářský tým, který ponese název Holmatro Safety Team, stejný název, pod kterým jej fanoušci mohli spatřit naposledy při derniéře ChampCar v Long Beach v roce 2008. Doposud záchranářské týmy v IndyCar sponzorovala firma Delphi, ale Indy Racing League od svého vzniku v roce 1996 používala vybavení od Holmatra.
Holmatro Safety Team doprovodí IndyCar během všech podniků v USA, Brazílii, Kanadě a Japonsku. Nad týmem má dohled doktor Mike Oligen, ředitel lékařských služeb Indy Racing League, a Mike Yates, manažer pro bezpečnostní operace na tratích Indy Racing League. Tým se skládá z 24 členů, přičemž ve službě je vždy minimálně 14 – ředitel lékařských služeb, ortopedický chirurg, 3 záchranáři a 9 hasičů. Navíc tým podporují zdravotní sestry na ošetřovnách uvnitř závodišť. Členové týmu mají více jak dvacetileté zkušenosti. Navíc jsou trénováni v první pomoci, hašení a ovládání hydraulického náčiní.
„Asi ze 75 procent se náš tým skládá z civilních zaměstnanců, kteří jsou šéfy svých oddělení, například kapitány, poručíky nebo šéfy u hasičů, což znamená, že mají spoustu zkušeností s vedením lidí a řízením záchranných operací na místě nehody,“ říká Mike Yates. „Mnoho z nich má bakalářský diplom v oboru požární vědy a máme také lidi, kteří šli nad rámec jejich lokálních požárních okrsků a jsou členy operačních týmů na odstraňování katastrof.“
„Používali jsme nářadí od Holmatra od vzniku Indy Racing League v roce 1996, proto je jejich sponzoring tak skvělou věcí,“ dodává Yates. „Naše partnerství bude silnější. Používali jsme jejich vybavení v několika jedinečných případech a to, že je používáme v našem prostředí, může u nich podnítit myšlenku, kterou Holmatro bude moci přenést do záchranářského vybavení používaného ve veřejných službách.“
Holmatro Safety Team pracuje ve spojení a koordinuje záchranné složky, hasiče, sanitky, odtahové vozy a údržbu tratě na každém závodišti. Osmihodinová instruktáž probíhá u každého nového okruhu zařazeného do kalendáře. A před každým závodem se tým setkává s místními složkami, aby je poučil o změnách.

Náklaďák, záchranářské vozy a členové týmu budou Holmatro zastupovat na předváděcích akcích a konferencích a během doby, kdy je paddock otevřený pro diváky.

O historii týmu si můžete přečíst zde: Záchranáři - ti správní chlapi v pozadí