Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lotus velmi pravděpodobně uvidíme i v IndyCar!

Lotus velmi pravděpodobně uvidíme i v IndyCar!

James Rossiter měl vůz v tradičních barvách Lotusu

Když stáj KV Racing Technology otevřela svůj přívěs a vytáhla vůz Jamese Rossitera, měla většina osazenstva Barber Motorsports Park pocit deja vú. Rossiterův vůz jako by z oka vypadl slavnému týmu Formule 1 Lotus.
O tom, že se nejedná o náhodu, svědčí prohlášení ředitele Lotusu pro motosport Claudia Berra pro britské Motoring News. Berro prozradil, že Lotus by se chtěl pod názvem Team Lotus USA představit v letošním ročníku pětistovky v Indianapolis.
„Sen o IndyCar je pro nás velmi reálný,“ říká Berro. „Jednáme s existujícím týmem o vytvoření aliance. Americký trh je pro Lotus velmi důležitý a v Indy500 je tolik historie. Když lidé myslí na Lotus, myslí na soupeření a závodění.“
„Program IndyCar je velkým projektem, zpočátku je nutné se spojit s existujícím týmem, je to nejsnadnější způsob. Máme jen pár týdnů na dojednání smlouvy, protože začátek sezóny je velmi blízko. Spojení ChampCar a IndyCar celou věc velmi usnadňuje. Nemáme problém, že vůz bude pohánět motor Honda. I s tím máme zkušenost. Indy500 je ikonou motosportu a pro prezentaci značky Lotus by bylo jen dobré tam být.“

KV Racing možná nasadí i čtvrtý vůz (respektive pátý, když budeme počítat i nepravidelně startujícího Paula Tracyho), pokud si Mario Moraes zajistí potřebné finanční prostředky. Moraes se v Alabamě ve středu večer sešel na večeři s Jimmym Vasserem a Markem Johnsonem.

 

 

A pro porovnání Lotus 77 v Sears Pointu: