Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Řím ujišťuje, že jeho závod Monzu nevyřadí

Řím ujišťuje, že jeho závod Monzu nevyřadí

Nový městský okruh má být pod hlavičkou VC Evropy.

Velká cena v ulicích Říma nenahradí v kalendáři formule 1 tradiční dějiště Velké ceny Itálie, okruh v Monze, alespoň to tvrdí starosta italské metropole Gianni Alemanno.

V minulých týdnech Bernie Ecclestone potvrdil svůj záměr přivést závod formule 1 do ulic Říma, mělo by se tak stát v roce 2013, respektive 2014.

Milánská starostka Letizia Moratti vyjádřila své obavy, že Monza ztratí svůj závod na historicky proslaveném Autodromo Nazionale. Starosta Monzy Marco Mariani si přisadil: "Je to nejzazší důkaz arogance hlavního města, které je po 2000 let zvyklé vysávat všechny okolo sebe."

Starosta Říma Gianni Alemanno však ujišťuje: "Organizujeme velkou cenu v ulicích Říma, s Monzou se však chystáme uzavřít dohodu. Závod v Římě se pojede pod hlavičkou VC Evropy, nenahradí VC Itálie."

Status Velké ceny Evropy má však v současnosti španělský okruh ve Valencii, který má smlouvu na pořádání závodů až do roku 2014.

Závodní kalendář v roce 2010 čítá celkem 19 závodů, v následujícím roce se navíc počítá s VC Indie, čímž by se počet závodních podniků v jednom roce dostal až na hodnotu 20, která je obecně pokládána za maximální možnou hranici. Někdo tak zřejmě bude muset z kola ven.