Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hülkenberg se chce v kvalifikaci umístit mezi nejlepšími

Hülkenberg se chce v kvalifikaci umístit mezi nejlepšími

Pomýšlí na postup do její závěrečné části.

Pilot Williamsu Nico Hülkenberg tvrdí, že jeho cílem je dostat se mezi nejlepších deset jezdců v zítřejší kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu.

Německý jezdec zajel v dnešním odpoledním tréninku slibný šestý nejrychlejší čas a doufá, že ho sobota zastihne ve stejně dobré formě a stejně tak i víkend zakončí.

"Je stále velmi těžké udělat si obrázek o tom, jak jsou ostatní konkurenceschopní, ale jsem spokojený, protože jsme dnes měli dobrý den a zvládli jsme vše, co jsme si naplánovali," tvrdí Hülkenberg.

"Ambice zůstávají stejné, postoupit do poslední části kvalifikace a zakončit víkend ziskem nějakých bodů."

Týmový kolega Rubens Barrichello neabsolvoval celou délku tréninku kvůli drobnějším problémům a zajel tak až třináctý čas.

"Protože jsme měli pár menších problémů v garáži, nemohli jsme na trati strávit tolik času, kolik jsme chtěli," říká brazilský pilot. "Nedokončili jsme náš program, ale jsem přesvědčen, že zítra to bude lepší a ztracený čas doženeme.

Všichni od Williamsu odvedli enormní množství práce vynaložili velké úsilí pro to, abychom se dostali takto daleko, za což jim velice děkuji."