Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Williams: "Nico je naše velká hvězda."

Williams: "Nico je naše velká hvězda."

Brit předpovídá svému jezdci velkou budoucnost.

Sir Frank Williams věří, že si jeho tým udrží nováčka Nica Hülkenberga po dlouhou dobu a zároveň ho tipuje na budoucí hvězdu formule 1.

Německý jezdec si svůj debut ve voze F1 odbyl minulý víkend při Velké ceně Bahrajnu, kde skončil na 14. pozici, když na začátku závodu roztočil svůj monopost a zničil pneumatiky.

Má za sebou řadu úspěchů v juniorský kategoriích - v roce 2008 vyhrál F3 Euroseries, o rok později sérii GP2 - a Williams ho považuje za budoucí klíčovou součást týmu.

"Nico je naše velká hvězda," řekl. "Vyhrál každou sérii, v které závodil. Jediným dalším jezdcem, kterému se to podařilo, je Lewis Hamilton. To mluví za vše."

Hülkenbergův manažer Willi Weber nedávno prohlásil, že svého jezdce plánuje během několika let posadit do kokpitu Ferrari. Williams si však hodlá svého pilota udržet tak dlouho, jak jen to bude možné.

"Mojí prací je, aby ho nikdo nechňapl," řekl Williams. "Weberova slova, že bude v roce 2013 ve Ferrari, považuji za velmi neprofesionální. V každém případě doufám, že s námi Nico bude ještě dlouhou dobu. Posadil jsem vedle něho zkušeného pilota - Rubense - aby se toho naučil co nejvíce."