Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Williams potvrdil zájem o Nica Hülkenberga

Williams potvrdil zájem o Nica Hülkenberga

Z kola ven půjde nejspíš Nakadžima, Rosberg je stále otázkou.

Technický ředitel Williamsu Sam Michael potvrdil, že testovací jezdec týmu, Nico Hülkenberg, je vážným kandidátem na post závodního jezdce pro příští sezónu.

Hülkenberg letos bojuje v GP2 o titul, zatím vede s velkým náskokem před Vitalijem Petrovem a už při příštím podniku v Monze si může pojistit celkový triumf, třebaže sezóna GP2 končí až v portugalském Algarve.

Konec letošní sezóny formule 1 se také kvapem blíží a proto je samozřejmě kolotoč přestupů velice žhavým tématem. Právě Hülkenberg je s angažmá u Williamsu spojován už delší dobu.

"Nico je jedním z těch, kteří jsou na našem seznamu pro příští rok." řekl Michael. "Ale je spousta pilotů, kteří klepou na naše dveře.

V tuto chvíli je to bod interních diskuzí a my musíme dospět k nějakému rozhodnutí v následujících týdnech či měsících. Máme dlouhdobou smlouvu a musíme se rozhodnout, zda jí využijeme nebo ne."

Hülkenberg pro Williams testuje už od prosince roku 2007, kdy dostal svou první příležitost svézt se s vozem formule 1. Letos je navíc jedním z mála, který před sezónou jezdil s aktuálním vozem, v Algarve totiž absolvoval třídenní test.

"Samozřejmě je velice rychlý." pokračoval Michael. "Mohl by být nováčkem formule 1, ale není to jen o GP2. Je to někdo, koho už zkoušíme na trati dlouhou dobu a ke kterému už máme dlouhou dobu vztah."

Současná jednička týmu, Nico Rosberg, má s Williamsem smlouvu do konce letošní sezóny a podle některých informací vyjednává s McLarenem, ačkoliv se jej Williams stále snaží udržet.

Současný druhý pilot týmu, Kazuki Nakadžima, své místo rozhodně nemá jisté. Má se totiž za to, že po sezóně bude muset tým opustit, smlouva s Toyotou jakožto dodavatelem motorů, skrze kterou je k týmu vázán, totiž předčasně skončí. Na druhou stranu, Williams nevyloučil, že by si Japonce mohl ponechat.