Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hülkenberg frustrován nespravedlivou penalizací

Hülkenberg frustrován nespravedlivou penalizací

Massa: Byla to jeho chyba.

Nico Hülkenberg je frustrovaný kolizí s Felipe Massou a trestem, který pokládá za nespravedlivý.

Hülkenberg a Massa kolidovali, když Brazilec vyjel z boxové uličky rovnou vedle německého jezdce. Massa se navzdory nižší rychlosti odmítl vzdát bez boje a Hülkenberg mu v zatáčce neudělal místo. Následkem bylo Hülkenbergovo okamžité odstoupení ze závodu kvůli zlomenému závěsu kola a Massa pokračoval v závodě na nebodovaných pozicích, dokud neodstoupil kvůli problémům s převodovkou. Stevardi ani nepočkali na konec závodu a Němci rovnou udělili trest ztráty tří míst na startu Velké ceny Japonska, čímž ho vlastně označili za hlavního viníka kolize, jelikož Massa žádný trest nedostal.

"Jsem frustrovaný a mám k tomu hned dva důvody," řekl po závodě nespokojený Hülkenberg. "Závod se vyvíjel slibně a skončit takto předčasně je velkým zklamáním. Kromě toho jsem byl v závodní stopě a do zatáčky jsem vjížděl dřív než on. On vyjel z boxů a kolidoval se zadní částí mého vozu. Nerozumím tomu. Proč stevardi prostě rozhodli a nezajímalo je, jak to vypadalo z mého uhlu pohledu? Viděl jsem jeho vůz vyjíždět z boxové uličky, ale věděl jsem, že budu vpředu. A pak jsem odzadu dostal ránu."

Z pohledu Felipeho Massy bylo Hülkenbergovo potrestání zasloužené, bez ohledu na stopu mu měl nechat místo.

"Vyjížděl jsem z boxů a dostal jsem se na vnitřní stranu zatáčky. Takže já brzdím uvnitř, on na vnější straně a pak jednoduše zatočí, jako kdybych tam vůbec nebyl," postěžoval si Massa. "I kdyby mi nechal místo a zůstal napravo, nejspíš by měl lepší trakci a předjel mě v další zatáčce. Nechápu, proč zabočil do mého vozu, takže to jednoznačně byla jeho chyba."