Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hülkenberg uznává: Byla to moje chyba

Hülkenberg uznává: Byla to moje chyba

Massovi se omluvil.

Nico Hülkenberg uznal, že havárie s Felipe Massou byla jeho chyba. Hülkenberg a Massa v Singapuru kolidovali po Brazilcově výjezdu z boxové uličky, což mělo za následek okamžité odstoupení německého závodníka, zatímco Felipe Massa zůstal kroužit na nebodovaných místech, až dokud ho nezastavil problém s převodovkou.

Pilot Force India byl po závodě přesvědčen, že Massa mu na vnitřní stranu zatáčky strčil pouze nos svého monopostu a byl rozhořčen trestem ztráty tří míst na startu japonského závodu. Po zhlédnutí záznamu však změnil názor, protože ten jasně ukázal, že Massa byl v zatáčce téměř na jeho úrovni.

"Podíval jsem se na záznam a asi jsem Massovi měl nechat trochu více místa, protože byl vedle mě a já jsem měl dost místa na druhé straně," řekl Hülkenberg v Suzuce. "Na vůz vedle vás máte pouze omezený výhled. Myslel jsem si, že jsem jasně vpředu, ale nebyl jsem. Takže si tu odpykám trest a už to hodím za hlavu."

Hülkenberg se omluvil SMSkou.

"Opravdu mě potěšilo, že mi napsal SMS s omluvou," prozradil novinářům Massa. "Nemám s tím problém. Bojovali jsme a možná to neodhadl, když tak zavřel dveře, ale je fajn dostat takovou SMS."