Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

"Spousta jezdců jsou primadony, nikdy nejsou spokojení."

"Spousta jezdců jsou primadony, nikdy nejsou spokojení."

Šéf Velké ceny Austrálie reagoval na stížnosti pilotů na tmu.

Šéf Velké ceny Austrálie Ron Walker zkritizoval jezdce formule 1, kteří si stěžovali na příliš málo světla na konci závodu v Melbourne.

Start závodu v Albert Parku byl odsunut na pozdější odpolední hodiny, aby byl čas přenosu přijatelnější pro evropské diváky. Jenže to znamenalo, že cíl závodu proběhl nedlouho před setměním a světelné podmínky tak byly poměrně slabé.

FIA jezdcům vyšla vstříc a během Velké ceny Austrálie provedla měření, která potvrdila, že osvětlení neodpovídá normám. Proto oznámila, že start australské velké ceny by mohl být v příštích letech posunut až o hodinu zpátky.

Tento závěr uvítal například Michael Schumacher: "Ke konci závodu už byla opravdu příliš velká tma a já chápu, že to FIA změřila a pro příští rok s tím něco udělá.

Ale aspoň se nyní zdá, že jsou tu nějaká pravidla ohledně toho, jaké minimální světelné podmínky musí v budoucnu panovat."

V podobném duchu se vyjádřil i Robert Kubica: "Loni, když se zavedla tato velká změna, jsme věděli, jaký k tomu byl důvod. Potom ale říkám, pojeďme brzy ráno, aby to pro diváky v Evropě bylo v sobotu večer."

Ron Walker se ale do jezdců opřel s tím, že stále nejsou spokojeni a chovají se jako primadony. Podle něj totiž světelné podmínky v závěru Velké ceny Austrálie nepředstavovaly žádné nebezpečí.

"Rozhodně to není nebezpečné," řekl Walker v rozhovoru pro Herald Sun. "Tyhle jezdce nemůžete potěšit, je to banda lenochů, kteří neudělají nic pro to, aby sportu pomohli, kromě tak dvou nebo tří. Spousta jezdců jsou primadony. Nikdy nejsou spokojení."