Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Promotéři velkých cen se sejdou v Bahrajnu

Promotéři velkých cen se sejdou v Bahrajnu

Walker: IndyCar stačí zaplatit 3,5 milionu.

Po první velké ceně nové éry Formule 1 na sebe velkou část pozornosti strhly diskuse a prohlášení týkající se (ne)hlučnosti nových motorů a spolu s nimi i organizátoři melbournského závodu. Ron Walker, předseda AGPC (společnost organizující Velkou cenu v Melbourne), dokonce pohrozil, že se pokusí F1 vyměnit za levnější a hlučnější sérii IndyCar.

"Všichni organizátoři se nyní obávají, že je zvuk nových motorů obere o diváky", tvrdí Walker. "Uvidíte, že se začnou stahovat z F1 a divákům raději nabídnou IndyCar či jiné série. IndyCar přitom stačí zaplatit 3,5 milionu a jejich vozy nadělají podstatně více hluku."

Jako šéf Asociace promotérů Formule 1 (FOPA), již Walker písemně informoval Bernieho Ecclestona, že připravuje setkání všech členů asociace. To by mělo proběhnout během Velké ceny Bahrajnu.

"Připravuji setkání všech členů a uvidíte, že mnozí z nich řeknou: "Bernie, toto je už opravdu příliš, tohle jsme si neobjednali".

Austrálie odmítá podepsat novou smlouvu a věříme, že tím vytvoříme tlak i na FIA. Federace nemá právo zničit sport, který Bernie tak dlouho budoval. A tohle, spolu s dalšími problémy, F1 určitě zabije. I dosud se lístky na Formuli 1 prodávaly dost těžko, takže by Jean Todt měl ten svůj arogantní postoj rychle změnit."