Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Cooper Avon potvrdil zájem, připojení zvažuje Pirelli

Cooper Avon potvrdil zájem, připojení zvažuje Pirelli

Hledání nového dodavatele pneumatik pro rok 2011 pokračuje.

Výrobce pneumatik Cooper Avon potvrdil svůj zájem o vstup do formule 1 v roce 2011, americká společnost je v jednání s Mezinárodní automobilovou federací (FIA).

"Jakožto významný výrobce pneumatik pro motorsport, Cooper Tyre, skrze operaci Avon Tyres Motorsport, vstoupil do jednání ohledně zásobování formule 1," potvrzuje stanovisko. "Společnost je v jednáních s příslušnými stranami a nemůže v tomto stádiu záležitost dále komentovat."

Do hry o nového dodavatele pneumatik, který nahradí v příštím roce Bridgestone, by mohl, vedle Michelinu a Cooper Avonu, vstoupit i italský výrobce Pirelli.

Pirelli sice dříve prohlásil, že prioritou pro společnost je soustředění se na silniční závody, italský tisk však nyní cituje prezidenta firmy Marca Tronchettiho, který řekl, že Pirelli momentálně zvažuje, zda se připojit do boje, za předpokladu, že budou splněna jistá kritéria.

Jedním z těchto kritérií má údajně být zvětšení poloměru ráfků z 13 na 18 palců. O obdobné podmínce se mluví i v případě Michelinu.