Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari potvrdilo angažování Pata Frye

Ferrari potvrdilo angažování Pata Frye

Bývalý šéfinženýr McLarenu se stěhuje do Maranella.

Ferrari potvrdilo příchod bývalého šéfinženýra McLarenu Pata Frye do svého týmu, kde bude působit na pozici asistenta technického ředitele.

Fry, jeden ze dvou alternujících šéfinženýrů McLarenu, opustil služby týmu z Wokingu po 18 letech. K Ferrari se připojí 1. července a bude přímo podřízen technickému řediteli Aldu Costovi; zbylá struktura technického oddělení Ferrari zůstane nezměněna.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh komentoval minulý měsíc Fryův odchod následovně: "Pat byl se společností celých 18 roků, byl tedy velkým přínosem týmu po mnoho let. Zřejmě je to pro něj dobré, bylo správné rozhodnutí dát si pauzu, oddych.

Mnoho let velmi tvrdě pracoval pro tým. Uvnitř našeho týmu však máme kus talentu a síly, čili takovéto situace jsou skvělou příležitostí pro někoho mladšího, možná hladovějšího, takoví přijdou a všechny nás jednou nahradí. Všichni jsme nahraditelní."

Fry měl na svědomí monoposty McLarenu z roku 2007 a 2009 a měl připravovat vůz pro rok 2011. Ve své pozici se střídal s dalším šéfinženýrem Timem Gossem.